Colindă cu flăcăi în tindă

Colindul este o neprețuită zestre spirituală pe care o moștenim de la strămoși. Colindul este sfânt. El transmite un mesaj ceresc, o veste de la Dumnezeu. Din vremuri vechi, colindele, datinile și obiceiurile noastre de Crăciun au fost o adevărată școală de virtuți morale, întărind simțămintele de bună înțelegere.

Actorii teatrului Ion Creangă au colectat de prin toate zonele Moldovei cele mai vechi și mai frumoase colinde, le-a șlefuit și le-a adunat într-un spectacol de Crăciun. Colindătorii teatrului Ion Creagă le cantă cu încredințarea că sunt solii unei lumi mai bune, cu binecuvantarea Domnului care a venit între noi „să se nască și să crească, să ne mantuiască”.

Doriți să vă înălțați sufletul, să vă înnoiți făptura interioară, să vă apropiați unii de alții, să fiți mai buni, mai iubitori, mai credincioși? Atunci, venim să vă colindăm!


Zurliul Creangă

În spectacolul „Zurliul Creangă” regizorul Stanislav Nazar a regizat şi adaptat în grai moldovenesc evenimentele cheie mai puțin cunoscute din viața și creația înțeleptului bunic din Humulești. Un spectacol viu, în care îl regăsim pe Ion Creangă cunoscut, plin de năzbâtii, pus pe șotii şi, totodată, unul mai puţin ştiut, atent la vorbe și detalii, cugetător, interiorizat, evoluând fără excese şi exagerări.

Pe parcursul unei ore spectatorul urmăreşte felul în care scriitorul Creangă îi aprecia pe cei din jur, pe unii plasându-i chiar în operele sale: Părintele Ioan, Mos Fotea, părinții Ștefan și Smaranda, Episcopul Vladimir.

Plin de vervă și replici scânteietoare, actorul Ion Juglea l-a definit până la identificare pe Ion Creangă (rolul central). În general, în ceea ce privește umorul în spectacolul Zurliul Creangă, improvizația cu care fiecare își abordează rolul, ar fi de citat întreaga trupă. Se cuvine totuși să remarcăm capacitatea de a caricaturiza a unora dintre actori precum Gheorghe Drobot, Victor Drumi, Angela Carauș, Draga-Dumitrița Drumi, Maria Graur. Vezi imagini din spectacol …


… pe-ai Țării umeri dalbi … / Vis Frânt

un spectacol de Iustin SCARLAT

Grele vremuri a avut de îndurat poporul de pe acest petec de pământ – războiul din ‘41 – ‘45; epidemiile și foametea din ‘46 – ‘47; deportările și colectivizarea…

De fiecare dată când basarabeanul încerca să își ridice fruntea, ghinionul i-l apleca înapoi. Visele la o viață mai frumoasă erau răsturnate ca de un plug greu.

Mulți au plecat să își trăiască visele pe alte tărâmuri. Ca un strigăt de durere suspendă în aer îndemnul actorilor teatrului Ion Creangă de a ne realiza visele acasă. «Stați, nu plecați!»


Bine e la șezătoare

Vezi imagini din spectacol …

Lorem Ipsum este pur şi simplu o machetă pentru text a industriei tipografice. Lorem Ipsum a fost macheta standard a industriei încă din secolul al XVI-lea, când un tipograf anonim a luat o planşetă de litere şi le-a amestecat pentru a crea o carte demonstrativă pentru literele respective. Nu doar că a supravieţuit timp de cinci secole, dar şi a facut saltul în tipografia electronică practic neschimbată. A fost popularizată în anii ’60 odată cu ieşirea colilor Letraset care conţineau pasaje Lorem Ipsum, iar mai recent, prin programele de publicare pentru calculator, ca Aldus PageMaker care includeau versiuni de Lorem Ipsum

E un fapt bine stabilit că cititorul va fi sustras de conţinutul citibil al unei


Duminica Mare

Un spectacol muzical de zile mari unde poți auzi cântece din folclorul popular de mult uitate. Însăși sărbătoarea „Duminica Mare” trezește atâtea emoţii pozitive.

Adunate din întreaga țară, snoavele și cântecele străvechi sunt interpretate cu mare talent de artiștii teatrului Ion Creangă.

Obiceiuri autentice, port național, vorbe înțelepte care mângâie sufletul poți afla dacă vii la teatrul Ion Creangă în ziua de Duminica Mare.

Vezi imagini din spectacol …