Colinde și urături la Guvern

«Cele mai frumoase colinde de Crăciun au răsunat, astăzi, la Guvern. Miniştrii, întruniţi în ultima şedinţă din acest an, au avut parte de un spectacol de zile mari.

Colindătorii au fost la înălţime, într-un stil irepetabil, adresând mesaje personificate fiecărui ministru în parte. Bineînţeles, după obicei, gazdele i-au răsplătit cu bani şi dulciuri.»

Vezi detalii pe canal3.md


Miniştrii au primit urături personalizate

«Ultima şedinţă de Guvern din acest an s-a încheiat cu urături. Pragul Executivului a fost păşit de mai multe cete de colindători, dar şi de un grup de actori de la Teatrul „Ion Creangă”. Artiştii au pregătit pentru fiecare ministru urături personalizate. Oficialii s-au distrat şi i-au răsplătit pe oaspeţi cu dulciuri şi bani.»

Vezi detalii pe prime.md


Tradiţii în ajun de Sfântul Nicolae

«Sfântul Nicolae este unul dintre cei mai populari sfinţi din calendarul ortodox. Această sărbătoare este aşteptată atât de maturi cât şi de cei mici pentru că anume în această zi se spune că binele a învins răul. În ajunul Sfântului Nicolae credincioşii trebuie să respecte mai multe obiceiuri şi tradiţii, care sunt acestea aflăm de la Leanca Griţcan.»

Vezi detalii pe jurnaltv.md


Neața cu Teatrul Ion Creangă

Așa ne-am pomenit într-o dimineață cu Ana Smolnițchi și camaramanul de la canalul TNT la ușa teatrului. Curioși să vadă cum începe o zi de muncă a actorilor, acești doi jurnaliști au trecut cu camera de filmat peste tot. Au umblat după noi la repetiție, prin toate colțurile Casei Mari; la fantână după apă, în pauză; prin grădină și livadă; în bucărie; în costumerie; până și în pod sa-u cățărat. Nu credeți? Ia vedeți aici și amuzați-vă!


O seară perfectă la AcasăTV

A fost o seară adevărat perfectă cu Rodica Ciorănică.

Chiar dacă cei de la AcasăTV ne-au găsit mai greu din motiv că „suntem localizați oarecum nereușit”, după părerea lor, totuși, au rămas impresionați de ce am avut a le arăta. Cristina Mihalachi s-a convins că trebuie să vii neapărat la teatrul Ion Creangă ca să cunoști cum era viața bunicilor noștri, ce obiceiuri aveau, care le erau meșteșugurile, care era bucătăria țărănească, dar și până unde puteau ajunge visele lor. Ghid le-a fost, bineînțeles, Stanislav Nazar, regizorul TEEF Ion Creangă.

Vezi detalii pe acasatv.md


Spectacol cu rug şi voie bună

Teatrul Ion Creangă din Chişinău a adunat de Ziua Naţională a Vinului spectatorii în curte, pentru a profita de această sărbătoare cu vin, nuci şi mere. Şi pentru că actorii ştiu să aprindă publicul, de data asta au aprins şi un rug la propriu pentru a dansa în jurul lui.

Vezi detalii pe jurnaltv.md


Curăţatul fântânii la Teatrul Ion Creangă

Puteţi descoperi adevărata tradiţie și fără să străbateți sute de kilometri. Oraşul nostru adăposteşte adevărate comori naţionale. Tradiţiile, obiceiurile, voia bună şi oamenii cu inimă mare sunt doar câteva motive pentru care ar trebui să vizitaţi un spaţiu aproape mioritic.

Vezi detalii pe jurnaltv.md


Dor de vatra strămoşească

Cântece din folclorul popular de mult uitate au fost prezentate într-un spectacol muzical de zile mari. „Dor de vatra strămoşească” a trezit emoţii pozitive, dar şi melancolia telespectatorilor prezenţi la Teatrul Epic de Etnografie şi Folclor „Ion Creangă”.

Vezi detalii pe jurnaltv.md